۱۳۹۴ آبان ۲۰, چهارشنبه

نمایش بزرگ دموکراسی

کاش ملیت های دیگرهم،حرکت های مدنی مثل دیروز راازهزاره ها یادمی گرفتند،سخنانی ازمهمان برنامه طلوع
درپیوند به دادخواهی وتظاهرات دهها هزارتن ازمردم شریف کابل، درروز چهارشنبه


همایش دهها هزارتن ازمردم کابل
 
 
اشتراک بانوان،دردادخواهی روزچهارشنبه،بی نظیربود
 

چهارشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۴ ه‍.ش.

علت اصلی حضور زنده و گستردۀ مردم در خیابان ها این است که باورمند شده اند که ارگ کابل، یکی از لانه های رسمی طالب و داعش است؛ هیچ گروهی هم اثبات نکرده است که چنین نیست. این ماجرا برای حکومت مفلوج، یک شکست سیاسی است؛ تا دیر نشده، غنی- عبدالله اداره مملکت را به یک شورای موقت بسپارند. شاید روزی برسد که سپاریدن قدرت به کمیته بی طرف موقت، دیگر دیر شده باشد.
 
 
مطلب گرفته شده ازوبلاگ رزاق مامون

۱۳۹۴ مرداد ۱۱, یکشنبه

ایکاش همه هزاره میبودیم


نگاشته یی از قلم عبید «مهدی»
فشرده ترین بیان زوال پشتون وتاجک
دودمان دکترمحی الدین «مهدی» ازنظر فرهنگ مداری و تکیه برارزش های مدنی وتاریخی، در اوضاع واحوال رو به فروپاشی امروز، جایگاه ارجمندی دارد. آن چه عبید مطرح کرده، چکیده یی از صد کتاب نا نوشته است. حقیقت این است که هزاره ها در تمامی عرصه ها اثبات کرده اند که سزاوار اول بودن اند و به مرور بر صدر اقتدار فراز می آیند.

اى كاش همه هزاره مى بوديم كه:
١- بجاى مدل موتر، درجه ى تحصيل مان اهميت مى يافت؛
٢- بجاى مغازه هاى لباس، پولمان را در مراكز آموزشى خرج مى كرديم؛
٣- بجاى مدل و شكل مو، مغز و فكرمان مهم مى بود؛
٤- بجاى دعوا و سر و صدا، با حوصله مندى، همه چيز را تحمل مى كرديم و راه مان را ادامه مى داديم؛
٥- بجاى تفنگ، قلم بر مى داشتيم؛ 
٦- بجاى حوض هاى آب بازى، پول مان را در كتاب فروشى ها خرج مى كرديم؛
٧- بجاى تخريب يكديگر، همكارى را پيشه مى كرديم؛
٨- بجاى فيس بوك، وقت مان را در گوگل صرف مى كرديم؛
٩- بجاى سريال هاى پوچ هندى، فيلم هاى انگليسى مى ديديم كه زبان بياموزيم؛
١٠- بجاى فيس بوك، در جاده ها و زير آفتاب و باران از حق خود دفاع مى كرديم؛
١١- بجاى خوابيدن در روز انتخابات، از هشت صبح تا پنج عصر در مراكز رأى دهى صف مى كشيديم؛
١٢- بجاى برادر كشى، اتفاق و همبستگى را پيشه مى كرديم؛
١٤- بجاى سركوب خواهران و دختران خانواده، تشويق شان مى كرديم تا در كار و اقتصاد و تحصيل، هم گام با مردها شوند؛
١٥- بجاى مصارف ديوانه وار و بى فايده در عروسى ها، دسته جمعى و گروهى ازدواج مى كرديم؛
١٦- بجاى ايجاد وحشت و كشتار، در زمينه هاى فرهنگى، هنرى، ورزشى و علمى به كشورمان افتخار مى آفريديم؛
١٧-بجاى تنبلى، سخت كوشى را پيشه مى ساختيم؛
١٨- بجاى دشنام دادن در زير اين يادداشت، چند دقيقه فكر مى كرديم. 
ياد آورى: مواردى را كه مى دانيد، اضافه نماييد.
 
نوشته شده توسط عبیدمهدی  به نقل ازوبلاگ رزاق مامون

۱۳۹۴ مرداد ۷, چهارشنبه

ملاعمری که اصلاوجودظاهری نداشت،مرد(وفات کرد)

ملاعمری که اصلا به نظرمن ،وجودنداشت، مرد. این هم زندگی نامه اش:

منابع نزدیک به محمد اشرف غنی رئیس جمهوری و عبدالله عبدالله رئیس اجرایی حکومت افغانستان و همچنین منابع امنیتی این کشور می‌گویند که ملا عمر رهبر گروه طالبان "دو یا سه سال پیش" در گذشته است.
چهار ماه پیش گروه طالبان افغانستان به‌طور غیرمنتظره، زندگی‌نامه ملامحمد عمر رهبر این گروه را در نوزدهمین سالروز رسیدن او به رهبری منتشر کردند.
این زندگی‌نامه پنج هزار کلمه‌ای در وب‌سایت طالبان، واقعیاتی را درباره تولد، دوران کودکی و جوانی ملامحمد عمر علنی کرد.
ملامحمد عمر سالهاست که از نظر‌ها پنهان است و عکس و اطلاعات دقیقی درباره او وجود ندارد.
در این زندگی‌نامه سلاح مورد علاقه او 'آر پی جی هفت' ذکر شده و گفته شده که زندگی ساده‌ای دارد و شوخ طبع است.
گفته شده ملا محمد عمر هر روز در جریان وقایع افغانستان و جهان قرار می‌گیرد.
آمریکا ۱۰ میلیون دلار برای پیدا کردن ملامحمد عمر جایزه در نظر گرفته است. او از زمان حمله آمریکا به افغانستان در سال ۲۰۰۱ تا کنون دیده نشده است.
مفسران و تحلیلگران مسائل مرتبط با طالبان مطمئن نیستند چه مقدار از اطلاعات منتشر شده درباره تولد و زندگی ملامحمد عمر با واقعیت منطبق باشد.
بر اساس این بیوگرافی، ملا عمر سال ۱۳۳۹ هجری شمسی معادل ۱۹۶۰ میلادی در جنوب افغانستان و روستایی به نام چاه همت در ولسوالی خاکریز ولایت قندهار به دنیا آمده است.
در این زندگی‌نامه از ملامحمد عمر معروف به "امیرالمومنین" با عنوان "مجاهد" یاد شده است. گفته شده که او از قوم تومزی و یکی از قبائل اصلی پشتون به نام هوتک است.
بیوگرافی می‌گوید نام پدر او مولوی غلام نبی "شخصیتی علمی و اجتماعی" و "در بین مردم چهره‌ای درخشان" بوده که پنج سال بعد از تولد ملاعمر در گذشته است. بعد از مرگ پدر، خانواده او به ولایت ارزگان مهاجرت کردند.
گفته شده ملاعمر بعد از حمله اتحاد جماهیر شوروی سابق به افغانستان تحصیل دینی خود را‌‌ رها کرد تا به مجاهدین بپیوندد.
در این زندگی‌نامه، فهرست نبردهای او از سال ۱۹۸۳ تا ۱۹۹۱ با نیروهای شوروی آورده و گفته شده که او چهار بار زخمی شد و در ‌‌نهایت چشم راست خود را از دست داد.
گفته شده او سال ۱۹۹۲ (۱۳۷۱ شمسی) سلاح بر زمین گذاشت و در روستای گیشانو ولسوالی میوند قندهار مدرسه‌ای دینی تاسیس کرد.
سال ۱۹۹۴ او رهبر طالبان افغانستان شد و سال ۱۹۹۶ همراه با تصرف بیشتر بخش‌های افغانستان در گردهمایی در قندهار "امیرالمومنین" لقب گرفت. طالبان سپس کابل، پایتخت افغانستان را هم در همان سال (مهرماه ۱۳۷۵) تصرف کرد.
طالبان می‌گویند بعد از تصرف کابل و تاسیس امارت اسلامی افغانستان "قدرت‌های کافر جهان نتوانستند قانون شریعت را تحمل کنند" و به همین دلیل حمله‌ای نظامی را آغاز کردند.
در بحث مربوط به شخصیت و رهبری ملاعمر گفته شده است:
او آرام است، عصبانی نمی‌شود و نمی‌ترسد.
خانه و حساب بانکی در خارج از کشور ندارد.
خوش‌برخورد است و شوخ طبعی ویژه‌ای دارد و هیچ‌گاه خود را بر‌تر از همراهانش نمی‌داند.
طالبان می‌گویند باوجود آنکه به‌شدت توسط دشمن تحت تعقیب است، در فعالیت‌های روزانه او تغییری ایجاد نشده است.
بعضی تحلیلگران تصور می‌کنند که ملاعمر جایی در نزدیکی مرز پاکستان مستقر باشد.

مطلب گرفته شده ازسایت بی بی سی فارسی
 

۱۳۹۴ تیر ۱۸, پنجشنبه

بعدازمدتها

سلام دوستان:

مدتهاست که موفق به نوشتن دراین صفحه نشدم، اگرازمن این سوال را بپرسید که چرا؟؟ برای شما خواهم گفت که بدلیل مصروفیت های زیادکاری وهم چنین یک سری پلانهای شخصی که درپیش روداشتم، موفق به این کارنشدم، تقریبا اوایل ماه رمضان بودکه جهت کاررسمی به شهرهرات رفته بودم، وبعدازگذشت تقریبا 17 روز ، امروزپنج شنبه 9 جولای ویا 22 ماه رمضان ،به بامیانم آمدم. کوشش خواهم نمود تا دوباره به نوشتن هایم ادامه دهم.

۱۳۹۴ اردیبهشت ۳, پنجشنبه

هزاره ها دردو راهی مدنیت وتفنگ

هزاره ها در دو راهی مدنیت و تفنگ
لشی که جامعه هزاره را آماج گرفته، با حرکت مدنی و نمایش شعار ها قابل رفع و دفع نیست

استاد عبدالعلی مزاری سخن حیرت انگیزی دارد:
«ما معتقدیم که حکومت آینده نباید روی مذهـب و نژاد به وجـود آیـد.»

این ندا، درنخستین سالیان دهۀ هفتاد بلند شده که همه رهبران دردیگ جوشان فقاهت وتحجر نوع پشاوری، غلت میزدند. شاید مردی که دست کم مردم هزاره را برای ابد از سردرگمی و ساده انگاری رهانید؛ تصویر آیندۀ دور دستی را درین اجمال دیده بود.

امروز وقتی 31 هزاره برای قصابی مذهبی یا نژادی انتخاب می شود؛ یا جواد ضحاک را ستمکش می کنند؛ ژرفنای سخن تاریخی مزاری وجدان ها را تکان میدهد.

اوضاع بر روالی فراز آمده است که زنده گی، پیشروی، پسروی و تعامل برای هزاره ها در هرگوشۀ مملکت، یک گلاویزی ناخواسته، و از منظر تهدید و خطر، بازی به قیمت سر است. هزاره باید از حوادث دهشت در بدخشان و بلخ پیشاپیش بیاموزد.
از زمانی که جماعت هزاره جنگ ابزار های خود را برای همیشه به دولت جدید سپاریدند، برعکس آن چه در سی ولایت دیگر افغانستان گاه ناگاه روی داده، در هیچ یک از گسترۀ هزاره نشین، هیچ خشونتی که زمینه را برای لشکر کشی ها از مرکزیا حملات نیروهای خارجی را سبب شود، گزارش نشده است. هزاره ها درین سالیان، درموضع دفاعی نیاسودند؛ بل، دفاع احتمالی را فراموش کردند. حتی در برابر ستیزه گری های مزمن وکهنه میان کوچی ها و هزاره ها، کدام کمپاین واکنشی و مسلح سازی دو باره را در دستور کار قرار ندادند.

رنج باوری و شکنجه پسندی تا آن جا تسری یافت که حتی دولت، از سر محاسبه یا ترحم، کوچی ها را مورد شماتت قرار می داد. گویا رهبری سیاسی هزاره ها، به مسایل دیگری سرگرم بود که به غیر از حفاظت از مردم شان، به هر چیز دیگری می توانست ماننده باشد. اما دراصل چیز دیگری درحال نموار شدن بود.

با آن که جامعه هزاره از زاویه ویژه گی های نژادی و مذهبی، حق و ناحق و حتی به طور عادتی، آماج نیش و کم بینی قرار می گیرند؛ رهبری نرم، متکی بر صبوری و انتظار درجرگه سیاست بازان برخاسته از کنشگری های جنگی، به مرور، به نفع جامعه هزاره فضای اعتماد با تمام جناح ها را باز کرده است.  

نضج گیری نسبی فرهنگ غیر خشونت گرا، آزادی رسانه ها و مدارا گری روشمند، هزاره ها را به طور طبیعی به دو گروه تقسیم کرد.
گروه اول، مأموران و سیاستگران دولتی که زبان تعامل و مدارا را به قوت فراگرفتند و در سازوارۀ حکومت و دولت، جا به جا شدند. گروه دومی، یک جریانی زنده در محور های فرهنگی، مدنی و فعالیت های ارزشمدارانه در برون از چهارچوب های سیاسی را به وجود آورد که درواقع قدرت نو پدیدی است که بدنه نخست ( محور سیاستگران) را پوشش میدهد.

اکنون درترکیب نهاد های مدنی، این فعالان عمدتاً هزاره ( شامل زن و مرد) اند که هنوز معتقدند با فراگیری و انتشار زبان شهروندی، ارزش پرستی، تفاهم و بهره وری از مزایای مدرنیته، افغانستان به یک خانۀ امن برای همه بدل خواهد شد. سیما های تابناک وفادار به قانون وحق شهروندی از دیگر اقوام نیز در ترکیب جریان کابل، هرات و مزارشریف حضور دارند؛ اما چون نیک بنگریم، هزاره ها در شاه نشین ماجرا ایستاده اند.

پس چرا درهمه جا شبکه های انتقال انرژی برق گسترش یافته اما در بامیان و هزاره جات از برق و جاده، بازسازی و خدمات شهری و شهروندی خبری نیست؟
چرا ضربۀ اول را از دست نیروهای نا شناخته و غیبی، هزاره ها نصیب می شوند؟ به طور پلان شده، از بس های مسافربری دست چین شده و الساعه تیرباران می شوند و یا داعش یا دسته جات اطلاعاتی، نخستین قربانیان خود را با افتخار از میان سر به راه ترین مردم این کشور برمی گزینند؟

هزاره ها هنوز روی خط رفتار های مدنی درحرکت اند و بارز ترین اعتراض شان همانا نام گذاری جاده «اریکین» در بامیان با خرج خود شان است.  این ها گاهی همچو دیگران، هر روز هشدار نمی دهند، اسلحه نمایش نمی دهند و  مانند دیگران تفنگ ها را با پوشیدن لباس های جل وچپن سابق در برگ های فیس بوک همرسانی نمی کنند.

تا حال گذر روزگار به هر روالی که بود، پرهیز از خشونت، مصلحت جویی و انسان گرایی و.... نیم و نیم کله جواب میداد. حالا به نظر می رسد که وضع به سرعت درحال دگرگون شدن است. هزاره محکوم است که برای حراست از زنده گی و حق شهروندی و انسانی، خواب مدنی خود را زیاد طول ندهد. هزاره در وضع توفانی تر از زمان مزاری قرار دارد. گروگان رفتن 31 بیگناه، انفجار نخستین است که صدایش فوق العاده ترسناک خواهد بود. این انفجار، اولین وآخرین هم نخواهد بود.

مدیریت وضع موجود در دست خلیلی و محقق نیست. زود باشد که کابوس کلاشینکوف و آر، پی، جی، کمین زدن و فتح ودفاع، مغز ها را تسخیر کند. چالشی که دربرابر هزاره تجدید شده، (آن گونه که باران سجادی) فرموده، « با فریاد وگریستن» درهم نمی شکند. با «مظاهرۀ خوب و با شکوه» نیز دردی مداوا نمی شود. حرکت مدنی که گویا «ارگ را درمحاصره قرار بدهد» نا ممکن است. چون حرکت مدنی، بسیار که قوت کند، به هزار تماس تلفنی، خواهش و تحریک عطوفت، ممکن است هزار نفر را بسیج کند. نکته تکان دهنده تر که ازین اقدامات حاصل می آید؛ آن است که جماعت مدنی خود به خود، به داعش یا دیگران عزت نفس واطمینان می دهد که تبری را که زده اند، خوب به هدف خورده است. الحاصل، شرارت های آنان افزون می شود.

مدنی ها و سیاسی ها به ایستگاه آخر نزدیک می شوند. بعد ازین... جنگل است و مقاومت و کابوس چرخان کلاشینکوف. اگر در همین مقطع، تأخیر کنید و زمان ببازید؛ هیچ کس به ذلت ونابودی شما اشک تأسف نخواهد فشاند.
مزاری صریح گفته است:

مزاری عبث نگفته بود که: همیـشه جنگ را دیگران علیه ما آغاز کرده اند و ما از خود دفاع کرده ایم .

 
پس دفاع هزاره درحاضر حاضر از کدام استقامت است؟ 
 
مطلب ازوبلاگ رزاق مامون

۱۳۹۳ اسفند ۲۱, پنجشنبه

شبی بابودا





شبی با بودادربامیان برگزارشد.
شب گذشته مراسمی تحت نام شبی با بودا دربامیان با اشتراک دهها تن ازفعالین مدنی، حقوق بشری،و مردم شریف بامیان،درپای مجسمه بزرگ شهمامه دربامیان ، برگزارشد. دراین مراسم شعرای محترم ابتدا به شعروسرودخوانی های شان، که درباب تخریب مجسمه های بودا توسط طالبان ، سروده شده بود را به خوانش گرفتند. محترمین برلاس داوود بیگ ،ابراهیم تولا،وستیزوتنی چند ازشاعرین دیگرهم دراین مراسم حضورداشتند که سروده های شان مورد استقبال حضار قرارگرفت. بعد ازخوانش اشعار، باشام مختصری ازحضار،استقبال به عمل آمد. و این مراسم پایان یافت. گفته می شودکه این مراسم ازطرف بورد اتحادیه توریزم بامیان که درراس خانم طاهره شریفی هستند، ترتیب داده شده بود. مجسمه های بزرگ بودا توسط طالبان درزمان حکومت طالبان ،ازبین برده شد.

۱۳۹۳ اسفند ۱۴, پنجشنبه

شلاق زدن یک زن و مرددرشهربامیان

شلاق زدن یک زن و مرددرشهربامیان.

دیروزچهارشنبه چهارم ماه مارچ ،ازطریق شبکه های اجتماعی باخبرشدیم که یک زن و مرد درشهر بامیان شلاق زده شدند.گفته شده است که این زن ومرد به دلیل داشتن رابطه نامشروع، توسط کمربند قاضی دادگاه، هرکدام 100 ضربه شلاق زده شد. طبق خبرهای تایید ناشده ، بعدازشلاق زدن این دونفر، این زن ومرد، به عقد همدیگردرآمدند. به محض یافتن معلومات بیشتر،حتما شمارادرجریان خواهم گذاشت.

۱۳۹۳ اسفند ۱۰, یکشنبه

اسکی بانوان درشهربودا



شنبه گذشته مسابقه اسکی درمنطقه شهیدان مرکزبامیان برگزارشد، این مسابقه فقط برای بانوان بود که فقط 8 بانوی جوان بامیانی درآن شرکت کرده بودند، این مسابقه ازطرف بنیاد آقاخان، بوردتوریزم بامیان، وریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت بامیان برگزارشد. وهم چنین دراین مسابقه اسکی بازان زن ازکشورهای اروپایی وآمریکا هم شرکت داشتند که درپایان خانم حسنی مقام اول ،هانیه و زهراابراهیمی به ترتیب مقام دوم و وسوم را ازآن خود کردند. ازسه سال گذشته تا حال این سومین مسابقه اسکی بانوان دربامیان است که با اشتراک بانوان بامیانی و دیگر کشورها، برگزارمی گردد. بامیان با کوههای همیشه پربرفش جای خوبی برای ورزش بانوان مخصوصآ اسکی می باشد. و هدف دیگرازبرگزاری این بازیها جلب و جذب توریست به این ولایت باستانی می باشد. جمعه گذشته مسابقه اسکی بین آقایان هم دراین ولایت برگزارشده بود که درپایان اسکی بازان افغان توانستند که ازمقام اول تا هشتم را ازآن خود کنند. مسابقه اسکی آقایان درمنطقه چپ دره ، دره فولادی مرکزبامیان برگزارشده بود. دراین هردومسابقه خبرنگاران زیادی منجمله مجیب خبرنگار تلویزیون طلوع ،جهت پوشش خبری و فیلم برداری به این مکان آمده بودند.
 

۱۳۹۳ اسفند ۴, دوشنبه

اطلاعیه توریزم بامیان

اتحادیه توریزم بامیان برنامه های عکاسی ذیل را در ماه مارچ 2015 تحت نظر آموزگاران هندی در بامیان برگزار می کند.
1- آموزش عکاسی از ابتدائی تا حرفه ای
2- سفر های عکاسی در ساحات تاریخی و دیدنی بامیان
3- نمایشگاه عکاسی تحت نام ( نام گردشگری در بامیان) در ولایات افغانستان و هندوستان.
ثبت نام همه روزه جریان دارد تا تاریخ 5 مارچ 2015 ...

آدرس دفتر: اتحادیه توریزم بامیان، تپه چونی- بامیان، افغانستان

برای معلومات بیشتر با ما در تماس شوید: 0772724613-

مطلب گرفته شده ازصفحه فیس بوک قادرپویا

۱۳۹۳ اسفند ۲, شنبه

دختری به طورخمس، به سیدی داده شد

دختری هشت ساله ای که هنوز صنف اول مکتب است، از سوی پدرش در دایکندی به یک سید روحانی به طور خمس داده شده. به راستی اگرشما به جای این دخترمی بودید، چی می کردید؟؟؟ به یاد حرفهای اندیشمندی افتادم که گفته بود، خمس را فقط فقرامی دهند، چون ازبدبختی خود خبرندارند.

بامیان ، پایتخت فرهنگی سارک


 بامیان، پایتخت فرهنگی سارک

به تجلیل و پیشواز از ساخت مرکز فرهنگی بامیان و انتخاب شدن بامیان به عنوان پایتخت فرهنگی سارک، جمعه گذشته، بازی بزکشی در مقابل مجسمه های فرو ریخته بودا در شهر بامیان راه اندازی شد.
با آنکه هوا سرد گزارش شده اما تماشاچیان زیادی دور میدان بزکشی جمع شده بودند.
سارک یا سازمان همکاری منطقه ای جنوب آسیا، سال گذشته میلادی ولایت بامیان را به عنوان پایتخت فرهنگی خود برای سال ۲۰۱۵ انتخاب کرد.
قرار است جشنواره این رویداد نیز در ماه ثور/اردیبهشت سال ۱۳۹۲ در بامیان برگزار شود.
بامیان یکی از فقیرترین و در عین حال آرام‌ترین ولایت‌های مرکزی افغانستان است. گردشگری از منابع مهم درآمد اقتصادی بامیانی‌ها شمرده می‌شود، ولی ناآرامی در راه‌های منتهی به بامیان، بازار این صنعت را در این اواخر سرد کرده است.

مطلب گرفته شده ازسایت فارسی بی بی سی.

۱۳۹۳ بهمن ۲۸, سه‌شنبه

مسول نظامی طالبان دربامیان دستگیرشد.

مسوول نظامی طالبان در بامیان دستگیر شد
باقر شجاعی مسول نظامی و جلب و جذب گروه طالبان در بامیان روز گذشته از سوی نیروهای امنیتی این ولایت دستگیر شد.
مسولین امنیتی بامیان میگوید باقر شجاعی فرد اول طالبان در بامیان را هنگامیکه میخواست یک پایه تلفن را در ساحه قرغنتو انفجار بدهد بازداشت کرده اند.unnamed
جنرال خدایار قدسی قومندان امنیه بامیان میگوید “باقر شجاعی مسول نظامی طالبان تصمیم داشت آنتن شرکت مخابراتی روشن را شب گذشته انفجار بدهد قبل از رسیدن به هدف دستگیر شد”.
بگفته آقای قدسی این فرمانده طالبان حملات گروهی بالای پوسته های امنیتی ، ماین گذاری و اختطاف را سازمان دهی میکرد.
وی افزود” شجاعی در گذشته یک سارق مسلح بود اما او پس از حادثه زرگران که از چنگ نیروهای امنیتی فرار کرد به پاکستان رفت و مسولیت نظامی طالبان را بدوش گرفت ، شجاعی تبدیل به یک آدم خطرناک شده بود و با دستگری او تمامی دسیسه های طالبان در بامیان خثی شد”.
فرمانده امنیه بامیان میگوید از نزد باقر شجاعی مقدار اسلحه و مهمات نیز به دست آمده که ساخت کشور ایران می باشد.
از سوی دیگر رییس امنیت ملی بامیان از دستگری معاون والی نام نهاد طالبان برای ولایت بامیان در کابل خبر میدهد.
حیات الله خان رییس امنیت ملی بامیان گفت شجاعی و ملاشکرالله از اعضای ارشد گروه طالبان در بامیان بوده که دستگیر شدند.
خبرگزاری افق

بزکشی دربامیو








بزکشی:
جمعه گذشته  مورخ 24/11/1393 مردم شریف، عزتمند و صلح دوست ولایت باستانی بامیان به همکاری رئیسان شوراهای حوزوی و ریاست اطلاعات و فرهنگ بامیان مسابقه بزکشی را به افتخار اولین پایتخت فرهنگی سارک (بامیان) راه اندازی نمودند که در این مسابقه بیشتر از ده هزار نفر از نقاط مختلف بامیان اشتراک ورزیده بودند که ساعت 10 بجه صبح آغاز و ساعت 12:40 پس از چاشت خاتمه پیدا نمود. در این مسابقه دو تیم از مرکز ولایت بامیان به رقابت پرداختند که  یکی ازآنهااز قریه های مختلف شهیدان و دیگر آن از قریه های مختلف مرکز ولایت بامیان بودند در نتیجه این مسابقه تیم شهیدان با کسب 10 امتیاز توانست قهرمان این مسابقه شود.
اینجانب! به عنوان یک شهروند از تمام مردم شریف بامیان ابراز امتنان نموده و سپاس گزاری مینمایم و از درگاه خداوند متعال موفقیت و پیروزی بیشتر شان را خواهانیم.
عکسها ازصفحه فیس بوک لطیف عظیمی


 

۱۳۹۳ بهمن ۲۲, چهارشنبه

سالگرد ازفاجعه افشاردربامیان


ازسالگردفاجعه افشاردربامیان ،گرامی داشت به عمل آمد، امروزچهارشنبه 11 فبروری سال 2015 ازسالروز فاجعه افشار،یادآوری شد، دراین مراسم  دهها تن ازفعالین مدنی ،ومردم شریف بامیان که درچوک اریکین بازارشهربامیان برگزارشده بود، حضورداشتند،افشارنام منطقه ای درکابل است که 22 سال پیش باهمکاری یک عده ای ازخاینین مردم ما، بدست جنگجویان شورای نظارافتاد و هزاران نفرازمرد وزن بی گناه این منطقه به طرز وحشتناکی به شهادت رسیدند، دراین مورد رهبرشهید استاد مزاری گفته بود که افشار را نباید فراموش کنیم، افشار یک درد است. افشار یادآور دوست و دشمن است،پس برمن و توست که این روز سیاه رانباید فراموش کرد.

۱۳۹۳ بهمن ۶, دوشنبه

وبازهم صدای جغدهادربامیان

وبازهم غرش هلی کوپترهای دولتی بسان جغدی که خبر بدی برایت می دهد ،برفرازشهر بامیان، به گوش می رسد. دلم گواهی بدمی دهد، این آمدنهای هلی کوپترهای دولتی به میدان هوایی بامیان، حاکی ازآوردن جوانان شهید ،دارد. معلوم نیست این بار چندین خانواده و کدام خانواده ،منتظرعزیزانشان هستند که به یک باره با جسد پسر جوان شان روبرو می شوند، آوردن جنازه توسط این هلی کوپترهامرابه یاد شیخ محمد می اندازد، وقتهایی که درایران کودکی بیش نبودم، هرروزصبح موقعیکه من و پدرم دردکان مشغول خریدوفروش بودیم ،صبح وقتها  شیخ محمد با موتورسیکلتش می آمددرخانه مان که همان جا دکان ما هم موقعیت داشت، سن شیخ محمد بین 40 الی 45 ساله بود اندکی بزگترازپدرم بود. و با موتورسیکلتی که پدرم برایش خریده بود،به اصطلاح خودش حال می کردو این طرف و آن طرف می رفت و حالشو می برد، باآمدن او فورا به دل میگفتیم که حتما کسی ازآشنایان و یا همسایگان ، فوت کرده بود،این خبرکردنهای شیخ محمد ،پدرم را چند دلیل داشت . دلیل اول که پدرم همیشه زود به صحنه حاضرمی شد و دلیل دوم این که ازدرختی که درتوی حیاط مان دوعدد چوب که به خاطر جنازه می برند،که حالا اسمش را هم یاد ندارم ، می گرفتند .ازآنجاییکه درصحن حویلی خانه مان دو عدد درخت بید به همین منظورغرص شده بود، وهمیشه پدرم با کمک شیخ محمد ازنردبان بلندی بالا می رفتند و برای میتی که آنروز جان را به حق سپرده بود، دوعدد چوب ازآن درخت جدا می کردند، و درخت هم ازبس که شاخه های پایین آن را قطع کرده بودند، سر به آسمان دوخته بود ودراواخر هم به مشگل می توانستند چوبی ازآن جدا کنند. وهمیشه با دیدن چهره شیخ محمد، به فکرمی افتادیم که بازچه کسی ازبین رفته است. ولی این کاراورا دوست داشتم و به نظرم کسی که بیشترین ادای مسولیت رادرقبال خبرکردن اقوام درموقعیکه کسی به دیارباقی می شتافت، داشت. ولی ای کاش الان می دانستم که او درچه حال است آیا زند ه است یا درگذشته است.معلوم نیست که خبر مرگ او را چه کسی به مردم داد. ولی کاشکی زنده باشد و سلامت.یک سال بعد ازشهادت استاد شهید مزاری بزرگ ، پدرم تصمیم عودت به وطن گرفت ولی شیخ محمد به همراه پسرش عبدالله و فامیلش درگلشهرمشهد ماندند.  

گردهم آیی مردم بامیان



قتل مردم بی گناه جاغوری خشم شهروندان و فعالان مدنی بامیان را بر انگیخته است
امروز یک شنبه ده ها تن از شهروندان وفعالین مدنی ولایت بامیان طی یک گرد هم آیی مسالمت آمیز در وسط بازار بامیان خواستار پیگیری جدی عاملین حادثه جاغوری شدند.
به گفته این شهروندان امنیت و مصونیت انسانی اولین حق بشری شهروندان بوده که حفاظت از ان مکلفیت دولت میباشد واگر امنیت جانی شهروندان بیشتر تامین گرددکارکرد دولت خوب ارزیابی شده وبر مشروعیت ان می افزاید.
حبیب الله یک تن از شهروندان بامیان "هدف از این گر
د همایی این است که مردم عزنی را در منطقه جاغوری کشتند بخاطر همان ددر این جا جمع شدیم خواست من از دولت این است که امنیت راه ها را از هر منطقه وهر ولایت را باید بگیرد"
این شهروندان می گویند که تامین امنیت راه های مواصلاتی مناطق مرکزی ،هزاره نشین یکی از تعهدات ریس جمهور و ریس اجراییه در هنگام کمپاین انتخاباتی بوده است و ما حق داریم از این مقامات بپرسیم که چرا امنیت این را ها گرفته نمی شود.
در این گرد همایی قطعنامه چهار ماده ای نیز از سوی شهروندان وفعالین مدنی این ولایت صادر گردید که توسط عبدالله شایگان یک تن از فعالان مدنی بامیان به خوانش گرفته شد. یک  " شهروندان بامیان بامیان از قتل های دسته جمعی وپی در پی،مردم ملکی در شاه راه های مناطق مرکزی، هزاره نشین که بصورت سیستماتیک توسط گروه های تروریستی زیر نام های مختلف ، انجام میشود، به شدت اظهار نگرانی نموده و از دولت افغانستان وجامعه جهانی خواستار تامین امنیت مردم در این مسیر ها میباشند.
دو- شهروندان بامیان از حکومت میخواهندتا عاملان حادثه جاغوری را بصورت جدی وبا تمام امکانات دست داشته ی ارگانهای کشفی وامنیتی تعقیب وتحت پیگرد قانونی قرار دهند."
این در حالی است که چند روز قبل 7 فرد بیگناه در ولسوالی جاغوری ولایت غزنی بر اثرانفجار ماین کنار جاده از سوی مخالفین دولت به شهادت رسیده بودند.


گرفته شده ازصفحه فیس بوک فاطمه رضایی

۱۳۹۳ دی ۲۹, دوشنبه

آموزش عکاسی ابتدایی دربامیان

با سلام
گروه عکاسان بامیان و اتحادیه توریزم بامیان با همکاری ریاست اطلاعات و فرهنگ و بنیاد آقاخان، در نظر دارد تا برنامه آموزش عکاسی ابتدایی تا حرفه ای را تحت نظر آموزگاران هندی در بامیان برگزار نماید. این برنامه در سه بخش خلاصه می شود:
1- آموزش عکاسی ابتدایی و حرفه ای
2- تورهای عکاسی در ساحات دیدنی بامیان
3- نمایشگاه عکس "گردشگری در بامیان" در افغانستان و هند
 
 علاقمندان آموزش عکاسی می توانند فرم درخواست را از ضمیمه ایمیل دریافت نمایند. 

یادداشت:
- داشتن کمره حرفه ای شرط نبوده و علاقمندان می توانند با کمره عادی و تلفن های هوشمند نیز در این برنامه شرکت نمایند.
- دوستان خارج از بامیان نیز می توانند در این برنامه شرکت کنند. 

جهت معلومات بیشتر به شماره تلفن های 0774299031, 0797610430 تماس بگیرید.
Bamyan photographers group and Bamyan Tourism Association with support and cooperation of Department of Information & Culture and Aga Khan Foundation - Afghanistan are intends to conduct a photography training (basic and professional) with facilitation of Indian photographers in Bamyan. This program is summarized in three parts:
1. Primary and professional photography training 
2. Photo walk in Bamyan
3. The photo exhibition "Tourism in Bamyan" in Afghanistan and India
 
Note 
- Having a professional camera is not a bet, interested people can use ordinary and smart phone.
- Who are living outside of Bamyan are encouraged to participate

for more information, contact with these numbers: 0774299031, 0797610430


 
regards
 
این اطلاعیه گرفته شده ازایملی است که بانوفاطمه مهرآیین برایم فرستاده است.

پاروی دوصدافغانی

200 افغانی پارو خریدم، و چربش هم کردم، حالا دل خدا می داند که برف میندازه ، نمی ندازه، ما که آماده ایم، هوابه شدت برفی است، وما هم ،هم چنان منتظربرفیم،

۱۳۹۳ دی ۲۵, پنجشنبه

عتیقه بیگم،وزیروزارت باستانی



این هم خانم عتیقه بیگم هزاره (وزیروزارت باستانی) ویکی ازوزیران پیشنهادی کابینه افغانستان،

حرکت فعالین مدنی بامیان درپیوند به اعلان فهرست وزیران کابینه دولت اسلامی افغانستان.

عکس ازلطیف عظیمی

۱۳۹۳ دی ۲۲, دوشنبه

بارش برف دربامیان

نمی دانم چرا وقتی که برف می بارد، بامیان ازدیگرشهرها ، زیباترمی شود، بارش 15 سانتی برف امروز،چهره شهرصلصال وشهمامه را سپیدپوش کرد، خیلی دلم می خواست صبح زود دست همه فامیل را بگیرم و یک دوری ،دورشهر بزنیم و ازاین هوای همیشه پاک و صاف بامیان ، لذت بیشتر ببریم. ولی باید سرکارمی آمدم.تنها چیزی که ندارم،یک کمره عکاسی است ، که دراین طورروزها خیلی به درد آدم می خورد، که من ندارم. به شما قول می دهم به زودترین فرصت اقدام به خریداری یک پایه دوربین دیجیتالی بنمایم و عکسهای زیبایی را با شما شریک خواهم کرد.